Make Love at TML


Iets later dan gepland maak ik toch even een review over het “Peace, Love and Good Music” festival, inderdaad Tomorrowland anno 2016

In vergelijking met vorig jaar waar men enkel muziek draait (DJ), blijkt iedere dj nu ook opeens MC (iemand die aankondigt) te zijn. Gek toch als één iemand de microfoon ter hand neemt, opeens iedereen dit navolgt. Ik was niet op het festival aanwezig, doch heb elke tv uitzending via 2BE gevolgd tijdens hun live verslaggeving. Mijn inziens heb ik niemand opgemerkt die kwaliteiten in huis had om het woord MC waardig te zijn. Maar goed het is hen vergeven, al heb ik er mijn bedenkingen bij als voormalig professioneel DJ MC. Tijden veranderen denk je dan maar.

Het is nog steeds noeste arbeid om als dj een gig klaar te stomen en deze aan het publiek van TML ten hore te brengen. Het phase knopje word gebruikt op elk einde van een plaat en ojee, het publiek vind dat toch zo speciaal … Tegenwoordig noemen ze dat “mixen” … Effenaf belachelijk dat alle bezoekers zakken vol Euro’s dienen te betalen voor een kaart, om een stel “wouldbe” djs te zien. Ze draaien, sommigen zonder zelfs de knop effectief aan te raken, dat het belachelijk word … Maar TML is een wereld gebeuren … Al ben ik 55, ik ben mee met de evolutie en erger me zot om die lui bezig te zien. Er waren “450 djs” aan de slag de voorbije TML … De grote namen vragen sommen geld voor een set van 30 minuten tot een uur waarvoor een gemiddelde Belg minstens een jaar moet voor werken … Ik snap dus niet hoe ze het geheel betaald krijgen, en merendeel komt met hun zgn privéjet aan … Snap wie snappe kan, niet te doen.

Het was mijn vak in het verleden, en in deze tijden heb ik ook dezelfde pro software die zij gebruiken … Welnu, met enig gevoel kan iedereen tegenwoordig mixen. Ik weet van een pro dj dat hij dit jaar niet hoefde aan te treden … omdat hij “anders” was dan de rest … Lees : Die man mixed “live” en niet via software, USB stick, of via de phase knop etc …

Wellicht was jij met jouw vrienden één van de aanwezigen opgemaakt met enige frivole kledij, zwaaiend met een vlag, een boodschap van hoop en liefde delend aan de stad en de wereld … en waarschijnlijk hadden tal van jouw vriendinnen enige opsmuk in het haar door middel van “bloemetjes”, het ultieme bewijs dat de sixties zijn revival doormaakt. Ach, ik vind dit zo lief, en dat meen ik ook. Als ik de talrijke foto’s bekijk krijg ik zowaar het gevoel dat ik wat gemist heb.

TML is een wereld op zich waar iedereen zich top voelt, inclusief de “decor vivant” die het geheel aanvullen om u te begeleiden in het goede gevoel die je dient door te maken. Het gegeven van decor vivant daar heb ik ervaring mee door mijn werk in het buitenland. Het roept bij mij enkel de vraag op of deze deelnemers hetzelfde gelukzalige gevoel ervaren tijdens hun inbreng bij het TML gebeuren. Door mijn ervaringen van weleer kan ik met een gerust hart zeggen “been there, done that”.

Tomorrowland word echt wel “The Elixir of Life”. Proef ervan met volle teugen, maak genoeg foto’s voor uw nageslacht en vertel hun over het fijne leven die om je heen gebeurde. We leven nu eenmaal in een tijd dat het overal wel ergens oorlog is, of een terreur aanslag gebeurd en we weinig hoop hebben dat we allemaal eindelijk eens vredig met elkaar kunnen samenleven. De “Tomorrowland Fantasy” blijft voor iedereen die zich nestelen in hun wereld van peins en vree.

2016 TML

 

2 gedachten over “Make Love at TML

  1. Aan de flarden die ik van dat festival gezien heb kan ik voor mezelf bepalen dat ik niet meer van deze tijd ben of anders gezegd tot hun “doelgroep” behoor want zo wordt je tegenwoordig ingedeeld : bij doelgroepen. Ik heb vele goede herinneringen aan de jaren 1980 waar je in kleine en middelgrote discoteken zoals Peegie en Pagas bij goede muziek en leuke bindteksten van de dj van dienst uit de bol kon gaan. Ik ben natuurlijk een oude knar van 56 en zal er wel niets van begrijpen. En zeggen dat het jaren 1960/hippie gevoel terugkeert is volgens mij er over. De hits van toen zijn uitgegroeid tot klassiekers en de hippiebeweging heeft invloed gehad op de maatschappij. Dit kan je volgens mij van de mensen op TML niet zeggen en daar spreekt men volgens mij over 50 jaar niet meer over.

    • Dank Francky voor jouw reactie
      Inderdaad, en ik begrijp je volkomen, de 60s waren een tijdperk, eveneens refererend naar Woodstock die hun voetafdruk maakten tot in het heden, wat van TML waarschijnlijk niet zal gezegd kunnen worden.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s