70 Jaar Bikini


Met de zomer die wij dit jaar 2016 hebben, zal het u vast ontgaan dat het vandaag 5 Juli de 70ste verjaardag is van de bikini.

Mocht u dus in een zonnig oord vertoeven tijdens jouw vakantie, kan je als vrouw vandaag pronken met de mooiste bikini uit jouw collectie. Sinds 1946 heeft het kleinood reeds een lange weg afgelegd. Eind jaren 70 en in de jaren 80 diende de bikini het even af te leggen tegenover de monokini. Borsten mochten gezien worden ! Small, medium of large, geen mens die er zich vragen bij stelde.

Er is het laatste decennium echter een kentering op gang gekomen waar de bikini in al zijn glorie terug is. Mogelijks is de huidige generatie wat preutser, of is het een afzet tegen de generatie voor hen (in deze hun ouders, én hun moeder) die het normaal vonden de wereld net dat ietsje meer inkijk te gunnen.

Doch diegene die in 1946 de eerste bikini lanceerde heeft niet het warme water uitgevonden. In het begin van onze tijdrekening, namelijk tussen 286–305 AD vond men ook dat het iets frivoler mocht zijn. Op een mozaiek gevonden in Villa Romana del Casale in Sicilië, toont deze een afbeelding van 3 vrouwen tijdens een sportgebeuren die eveneens een soort bikini dragen. In het zuiden van Europa was men dus duidelijk voor op hun tijd.

Onderstaande afbeeldingen tonen de evolutie doorheen de tijd. Geniet van het uitzicht !

1946 - 2016 07 05 Anniversary 70 Years Bikini

Villa Romana del Casale mozaiek Bikini - Sicily (286–305 AD)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s