Eddy Wally Deed Alsof


België ! t Is van uw eigen volk dat je het moet hebben.

Gaat het slecht, nekken ze jou helemaal.

Eduard Van De Walle was een marktkramer die het volk rond zijn kraam, ook op de Roeselaarse marktdag, wist te krijgen én verkocht. Een commerçant, van gewone komaf, die zich opwerkte tot één van onze populairste schlagerzangers. Inderdaad, je was er voor of tegen, doch de essentie was dat iedereen hem kende.

Dat hij Eddy Wally was, verkleed in één van zijn vele Las Vegas kostuums, kan niemand hem kwalijk nemen. Meer zelfs hoe langer hij bezig was, hoe vaker hij op podia werd geprogrammeerd als hoofdact van de avond. Hij werd in talrijke TV programma’s steeds opgevoerd als caracter, als typeke …. want ermee lachen zouden ze doen. Punt was, dat den Eddy hierdoor wel weer in beeld was geweest.

Hij kwam uit de generatie van Bobbejaan Schoepen, en het was die tijd normaal dat een eigen feestzaal openen een must was (feestzaal te Ertvelde), het was een bewijs dat men kon rekenen op een vaste schare aan fans.

Maar hij was ook diegene die niet verlegen was om een anekdote te vertellen die het vaak relatief bestaan als artiest weergaf. Als jonge gasten deden wij als rookies in radioland ooit een interview met hem. Na het interview vertelde hij bij het nuttigen van een koffie deze anekdote …

Hij deed een optreden in Moskou. De vedette die net voor hem optrad was Elton John, wat hij op TV dan uitsprak als Elton Jones. In de 70s was Elton John, in tegenstelling tot Europa, niet echt zo bekend in Rusland en deze nu internationale grootheid gooide rozen het publiek in om de nodige aandacht te krijgen. Eddy Wally trad op net na hem en vertelde : Het publiek gooide diezelfde rozen netjes terug toen hij zijn optreden startte. Hij zag dit als een blijk van appreciatie en was het publiek dankbaar.

Daarna vertelde hij nog een anekdote die men niet meteen zou verwachten uit de mond van Eddy Wally 

Als ik optreed in mijn feestzaal zit die stampvol met fans, maar er zijn steeds wel jongeren die blijk geven dat ze het niet leuk vinden, wensen op te vallen, en dan kan het gooien van een tomaat weleens mijn richting uitkomen. Hij lachte hiermee hartelijk tijdens ons gesprek. Hij vertelde : dat is geen probleem, die jonge gasten zijn goeie klanten, want het zijn net zij die het meest drinken.

Ik ben nooit geen fan geweest van zijn muziekgenre, maar had steeds respect voor wat hij deed, én voor hoe hij het gedaan kreeg als artiest én commerçant.

Image

  • artikel : Nieuwsblad 2014, Februari 27

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s