bPost Goes Wrong


De facteur heeft sinds het posten van zijn eerste briefje ter vervanging van zendingen via een postduif inmiddels een wereld van veranderingen meegemaakt.

Het voetenwerk werd verzacht door het in gebruik nemen van de postfiets, en in onze 21ste Eeuw kan zowat elke postman en -vrouw beschikken over een motorfiets of scooter.

Dat noemt men een efficiënt gebruik van medewerkers en middelen. Ja, u hoort het goed “efficiënt”. bPost is nu een bedrijf ! Zonder efficiëntie kan een bedrijf niet overleven, het maakt correcte leveringen mogelijk, alle medewerkers staan met de neuzen in dezelfde richting en iedereen is fier en blij om te mogen en kunnen werken voor bPost.

Waar is de tijd van De Post ? Men zou beginnen mijmeren omwille van een vergane glorie !

In deze moderne tijd beschikt men over zowat alle hulpmiddelen om zijn “klanten” te bedienen. Men startte zelfs voor elk een GEO route op, zodat niemand nog verloren zou kunnen lopen. Om eerlijk te zijn, het leveren van brieven is sindsdien – zo lijkt het mij – nog nooit zo zwaar in de soep gedraaid.

Ik woon in een appartement en heb postbus 03. Op 3 opeenvolgende dagen heb ik inmiddels 3 maal zelf voor postman mogen spelen …

  • maandag : een brief bestemd voor appartement 13 trof ik aan in mijn brievenbus
  • dinsdag : een brief bestemd voor appartement 32
  • woensdag : een brief bestemd voor appartement 33

Ik kan mogelijks vooringenomen zijn, doch het roept bij mij vragen op naar de efficiëntie toe !

Een gedachte over “bPost Goes Wrong

  1. ALs me niet thuis is, en men wil een pakje afgeven, dan steken ze een briefje in de bus. Ik woon in de Veldstraat. Mijn pakje moest ik gaan afhalen in een ‘afhaalpunt’ in …Rumbeke. Terwijl er een postkantoor is bij mij, twee straten verder om de hoek.
    De Nederlandse post is echter ook efficient. Ik bestelde onlangs online een 2e handsboek in een 2e handsboekwinkel in Amsterdam. Het boek kostte, verzending inbegrepen, 12 €.
    2 dagen later werd het verpakte boek netjes afgeleverd. Bij mij thuis. Door een postman. Een postman van de PostNL. Ik vroeg hem of dit wel echt was… Hij kwam met zijn (en ik zag het toen inderdaad staan) postNL-busje van Nederland om het pakje bij me thuis te leveren.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s