één twee drie VIER


Het lijkt erop dat het winteroffensief van SBS Belgium goed werd ingezet en zij de voorbije weken een aantal kistjes champagne richting De Vijver zullen gestuurd hebben. Eén jaar na de opstart van het zendschema van VIER (September, 2012) werpen hun inspanningen vruchten af.

Tijdens de eerste week van de voorbije maand September 2013 duikt VIER op in de CIM Top20 met 5 programma’s, met als topper op #3 de voetbalmatch Schotland / België met een bereik van 1.210.070 kijkers en 47,6% marktaandeel.

Van een eerste week gesproken, dat kan tellen !

De maand Oktober lijkt zich nog beter aan te kondigen. In de week van 13.10 scoren zij een puike 2de plaats met de voetbalwedstrijd Kroatië / België met 1.412.330 kijkers en 59,9% marktaandeel.

Het programma De Slimste Mens bouwde in de maand Oktober, week na week, netjes zijn aantal kijkers op tot ongeveer 880.000 en 37,9% marktaandeel. Een goede prestatie, te weten dat dit programma niet in primetime word uitgezonden. In het maandoverzicht van Oktober eindigt De Slimste Mens op een 8ste plaats met 1.171.051 kijkers en 46,8% marktaandeel.

Als deze trend zich blijft doorzetten dan word VIER een belangrijke opponent voor de mededingers van de VMMa en zal de komende winterperiode vast een interessante en leuke tijd worden voor ons kijkers. Het doorbreken van de eenheidsworst, die het medialandschap geworden is, is hierbij mijn bescheiden aanbeveling.

Image

Image

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s