VDAB criteria


De VDAB dient hun aangeboden vacatures op hun website eens door te nemen. Ik dacht dat een werknemer in dienst van een bedrijf de taal van het Gewest, waar het bedrijf gevestigd is, diende machtig te zijn.

Men kan een kandidaat / sollicitant wel erop wijzen dat noties, basiskennis, goede kennis, … van een specifieke bijkomende taal een pluspunt kan zijn. Het gevraagde taalniveau dient echter wel in proportie te zijn met de uit te oefenen functie.

De vermelding dat een andere dan de 3 gebruikte voertalen in ons land verplicht is om deel te nemen aan een selectie is, lijkt mij, een uitschuiver van formaat.

Deze vacature van Randstad slaat alles !

Image

Inhoudelijk blijkt het om een project te gaan om mensen een operatie te kunnen geven die in hun land niet mogelijk is. Dit zou men bij voorkeur beter vermelden bij de jobomschrijving, aangezien het deel uitmaakt van de uit te oefenen taken.

Ik doe geen aanklacht aan de vacature anzich en ik zal wel van den ouden stempel zijn zeker (?)

In school leerde ik dat wij in een land leven met 3 talen die verplicht onderwezen dienen te worden in elke school, rekening houdende met het Gewest waar zij zich bevinden. Eerlijk, ik leerde geen Duits op school, doch door ervaring spreek ik het wel en ben meertalig, met noties van andere talen …

ter info een screenshot van de integrale vacature :

2013 08 31 Verpleegkundige regio Aalst Arabisch

Een gedachte over “VDAB criteria

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s