Competenties enzo


Voor ik, als Westvlaming, in de jaren 90 richting Limburg vertrok om daar een zaak te starten kende ik de uitdrukking een kat een kat noemen niet …

Ik heb ook sinds lang geleerd dat de “big shots” groot blijven doen zolang ze niet van hun voetstuk, hun zetel of troon gestoten worden door iemand met nog meer bizarre ideeën.

In de wereld van marketing en management is het zo dat één regel steeds blijft opgaan, alhoewel van deze regel nooit gewag word gemaakt in de pers, media etc … Het zou vélen en echt wel velen heel fel schaden in de uitoefening van hun functie.

De regel is :

  • “De hoogste functie die iemand in zijn bestaan uitoefent is de functie waarvoor die persoon net een tekort heeft aan competenties om die functie naar behoren te kunnen invullen” 

Moraal van het verhaal :

Er zijn dus véél would’be’s die het ons, met welk middel ook, aan onze baard smeren, alhoewel zijzelf vaak geenszins een zinnig antwoord kunnen plaatsen op vragen die hun gesteld worden mbt een onderwerp die hun sector rechtstreeks aanbelangd.

In Limburg had ik een oudere klant met zijn eigen levenswijsheid.

Hij zei vaak in zijn dialect “zwiegen en ja-knikken”

en om eerlijk te zijn, die man met zijn volkswijsheid had overschot van gelijk.

Image

Een gedachte over “Competenties enzo

  1. niet te verwonderen dat de meeste administraties een omgekeerde piramide hebben met al die specialisten aan de top die het beter denken te weten.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s